Τα Windows Vista (με κωδική ονομασία Longhorn) είναι η μιά έκδοση του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows της Microsoft. Κυκλοφόρησε στις 30 Ιανουαρίου 2007 σε πέντε εκδόσεις: τα Windows Vista Home Basic, που απευθύνονται στους οικιακούς χρήστες και διαθέτει το βασικό UI χωρίς Aero Glass Interface, τα Windows Vista Home Premium που απευθύνονται στους τυπικούς χρήστες και περιλαμβάνει τόσο
το Aero Glass Interface, όσο και το Media Center αλλά και υποστήριξη tablet PC και HDTV, τα Windows Vista Business που απευθύνονται σε μικρές / μικρομεσαίες επιχειρήσεις (έχουν Aero, εργαλεία λήψης αντίγραφων ασφαλείας για επιχείρησης, τον Meeting Space, τον IIS Web και το Windows fax and Scan) και τέλος η πιο πλήρης έκδοση των Windows Vista τα Windows Vista Ultimate, που απευθύνονται σε επαγγελματίες και φανατικούς παιχνιδιών, και περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων Business και Home Premium. Εκτός Ελλάδας είναι διαθέσιμη μια ακόμη έκδοση, η Starter. Για τις εκδόσεις Home Basic και Business, υπάρχουν οι υποεκδόσεις Ν. Είναι οι ίδιες οι εκδόσεις χωρίς το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, Windows Media Player. Στα Windows Vista περιλαμβάνεται το καινούργιο API της Microsoft DirectX 10 (με κωδική ονομασία Avalon) το οποίο προσφέρει ρεαλιστικότερα γραφικά. Επίσης υπάρχει και μια έκδοση του DirectX 9 το DirectX 9L το οποίο είναι για παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν το DirectX 10. Το Service Pack 1 κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου του 2008. Περιλαμβάνει το DirectX 10.1, που προσφέρει Mandatory 32-bit floating point filtering, Mandatory 4x anti-aliasing και Shader model 4.1. Στους υπόλοιπους τομείς είναι συμβατό με κάρτες γραφικών που υποστηρίζουν μέχρι DirectX 10.
Μπορείτε να κάνετε λήψη των Windows Vista και να τα χρησιμοποιήσετε δοκιμαστικά δωρεάν για τις 15 πρώτες μέρες. Από εκεί και πέρα τα Windows Vista κλειδώνουν και πρέπει να τα ενεργοποιήσετε με την χρήση Serial Number το οποίο το προμηθεύεστε με την αγορά τους από την Microsoft. Για την λήψη τους θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τον μTorrent.

Vista Home Basic Vista Home Premium Vista Business Edition Vista Ultimate Edition

2 σχόλια:

  1. You actually make it seem rеally eaѕy wіth your presentаtiοn hоwevеr I find this matter to be really sоmething that I think ӏ mіght never understand.

    It sогt of fеels tοo complicаted аnd very
    wide fοr me. ӏ'm having a look forward in your subsequent publish, I will attempt to get the cling of it!
    Here is my web page - http://dabloggs2.onsugar.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi, after reading this remarkable paragraph i am as well delighted to share my know-how
    here with colleagues.
    Here is my blog post live meeting download

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μπερδεμένος; Γράψε ελεύθερα αυτό που θέλεις, εδώ κανένας δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει! Θα σε βοηθήσουμε!

1. Σε περίπτωση που δεν θες να δίνεις στοιχεία σου στο internet χρησιμοποίησε ψευδώνυμο ή την ανωνυμία σου ;)
2. Τα Greeklish επιτρέπονται...δες τα ως μέσω εξέλιξης!
3. Καλό θα ήταν να μην γράφεις ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία... είναι σαν να φωνάζεις.
4. Δεν σε αναγκάζει κανείς, αλλά άμα θες προσπάθησε να βοηθήσεις στις απορείς άλλων με ένα reply :) έτσι στο μέλλων θα βοηθήσει και εσένα κάποιος.